maanantai 28. helmikuuta 2011

Lost in translation

Se, että saan ilmaista itseäni on minulle elinehto. Se, että saan jakaa tämän elinehdon ihanien, samanhenkisten ihmisten kanssa on kertakaikkisen huikeaa.

Nykytanssiryhmämme Uusi täytti juuri vuoden. Olimme Tiinan kanssa unelmoineet tanssiryhmän uudelleenkokoamisesta jo jonkin aikaa, mutta aina oli jotain tekosyitä jotka estivät tämän.
Viime vuoden tammikuussa jotain omituista tapahtui. Sain tarmonpuuskan ja aloin värvätä ihmisiä liittymään uuteen nykytanssiryhmääni. Kiinteä porukka löytyi kevään aikana. Ystävystyimme, pidimme saunailtoja, ohjasimme toinen toisiamme ja teimme jopa koreografian. Saimme puolessa vuodessa aikaiseksi valmiin esityksen jossa käytettiin videokuvaa.
Syksyllä 2010 tartuimme Tiinan ideaan ja aloimme työstää sukupuolirooleja käsittelevää koreografiaa. Tästä syntyi "der, die, das".Kyllä me hetken mietimme, ennen kuin päätimme osallistua Oulun ryhmätanssikilpailuihin. "Voidaanks me oikeesti?"
Voimisteluhan on tällä hetkellä kuumaa kamaa, nykytanssi taas ei. Ei ainakaan sellainen koreografia, joka alkaa repliikillä: "Olen minä syönyt naisen lihaa ennenkin, oi kyllä! Se oli käärittynä tortillaan ja maistui murealta kuin nuori porsas."
Sijoituimme sarjassamme kolmanneksi, heti wagawaga-vauvojen ja mustekalaksi naamioiduilla pyörätuoleilla liikkuvien merirosvojen jälkeen. Päihitimme kuitenkin "Porkkanavarkaat" (taaperot jänisasuissa). Ai niin, osallistujia oli sarjassamme neljä.

Harvoin olen tuntenut itseäni niin eksyneeksi ja noloksi, kuin silloin lavalla kumartuessani, kun minulle pujotettiin pronssimitali kaulaan. Nolous muuttui turhautuneisuudeksi, kun Eila Pohjosen "taidepalkinto" luovutettiin eräälle voimisteluryhmälle. Tämän ryhmän tytöt ovat lajissaan todella taitavia, mutta kovin suurta taiteellista arvoa esityksellä ei mielestäni ollut.Automatka kisojen jälkeen Oulusta Kokkolaan oli hervoton. Viisi naista henkilöautossa kaikkensa antaneena, nöyryytettynä, onnellisena, nälkäisenä, vihaisena, väsyneenä... Sille matkalle mahtui koko tuntojen kirjo. Lopulta aloimme nimetä toisiamme uudestaan. Teemat vaihtelivat navan alapuolelta konditoriaan. Parhaimmistoon kuului kuitenkin ryhmämme uusi nimi; Elina Pierusalo ja Rivot Reiät.
Pahoitteluni. Olimme aika väsyneitä.

Mietimme myös tanssiryhmämme tulevaisuutta. Millaisen koreografian teemme seuraavaksi? Kevyempää ja helpommin nieltävää? Vai tatuoimmeko jo saadun friikin leiman otsiimme lopullisesti? Taisimme päätyä ainakin hennatatuointiin.

Kisoista en enää tiedä. Tuntuu, että jäimme viime lauantaina Oulussa täysin vaille ymmärrystä. Yleisömme ei tainnut olla siellä. Ehkä me olemme itse paras yleisömme. Teemme tätä kuitenkin kliseisesti lähinnä itsellemme. Teemme tätä kliseisesti myös siksi, koska meidän on pakko. Ja koska se on niin helvetin kivaa.

12 kommenttia:

 1. Voi Ulla! Näinhän se juuri on! Aivan huikea blogi-entry. Naulan kantaan, jos näin voi sanoa.

  plus, että aivan mahtavia kuvia! Emma on tuossa ryhmäkuvassa jotain liian ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Hehee! Kauhea vuodatushan tuosta tuli. Mutta Enma on ihana!

  VastaaPoista
 3. Reippaan tarttuva vuodatus. Mutta älkää nyt voimistelijoiksi silti lähtekö. Pitäkää tuo, sanoisi Lady Gaga.

  VastaaPoista
 4. Kiitsa! Joo ei kyl me varmaan tämä gagalinja pidetään.

  VastaaPoista
 5. Kiusaus tehdä sellainen ohjelma, jossa kaikki karskeimmat voimistelunumerokliseet tulisivat vuorollaan on kyllä äärimmäisen suuri...

  VastaaPoista
 6. Mitä jos aletaankin Tinde ihan reilusti vain parodiaryhmäksi?

  VastaaPoista
 7. ulla, konvehti, joka halusi tulla syödyksi! olet hauska nainen :D

  VastaaPoista
 8. tottakai haluan tulla syödyksi! parempi ei olla ollenkaan, kuin olla turhake! :D

  VastaaPoista
 9. Which is a issue that affects both of those sexes.


  Here is my page: bowflex selecttech 552

  VastaaPoista
 10. We did discover a reasonable volume of damaging opinions to the
  Bowflex Sequence seven Treadmill these types of as it earning strange
  noises as well as the fan currently being entirely worthless
  but what definitely fears us is definitely the difficulty along
  with the electrical system.

  Look into my website ... bowflex 552

  VastaaPoista
 11. By picking out to complete a majority of one's Bowflex workouts as compound movements you could improve the general usefulness of the exercise sessions whilst working with much less time.

  my web-site; bowflex 552 selecttech dumbbells

  VastaaPoista
 12. When you are considering which kind of Bowflex TreadClimber will almost
  certainly be the ideal selection for you, ensure that
  you simply look at just what the equipment does and what your needs are.  Look into my web page; http://www.getfitnstrong.com

  VastaaPoista