tiistai 22. maaliskuuta 2011

Norsunluunokkainen tikka

Kerroin jokin aika sitten mystisistä tikka-kuvauksista Ellu Myyn ja Satu-tikan kanssa. Nyt sain viimein Ellulta eli ylipomolta luvan avautua asiasta lisää.

Ellu eli Elina Salmi työstää tällä hetkellä omaa ohjaustaan koulussaan ammattikorkean teatteri-ilmaisun ohjaaja-linjalla. Tekstiksi Ellu eli pikkusisko valitsi Terhi Kokkosen moniuloitteisen näytelmän Norsunluunokkainen tikka. Teksti on amatöörin silmin ohjaajan unelma. Aiheen voi käsittää myös hyvin konkreettisesti, mutta mielestäni tekstin voima piilee metaforissa. Tällöin ohjaaja voi rakentaa näytelmän visuaalisesti täysin sen mukaan, miten hän tekstin tulkitsee.
Tärkeitä teemoja Norsunluunokkaisessa tikassa ovat vapaus, luonto ja luonnon tuhoavat ihmiset, sekä klassikko; onneton rakkaus.

Kävin eilen kuvaamassa Satu-tikkaa julistetta varten. Alan olla aika vakuuttunut siitä, että Satu on Kokkolan kauneimpia ihmisiä. Ja ehdottomasti paras tikka!

Ohjaaja-Ellu korjailee tikan pyrstöä. Tikka keskittyy olemaan hyljätty ja tuima.

Ellu eli söpönapa on ehkä nöyrin ohjaaja mitä olen tavannut. Kun kuvailimme tikkaa, Ellu eli ankkasuu kysyi, saako hän ehdottaa tikalle eri asentoa. Ei ohjaajan tarvitsisi kysyä lupaa ohjaamiseen! Eivätkö ohjaajat ole yleensä ihmisjyriä, jotka runnovat näkemyksensä läpi keinolla millä hyvänsä? Kiltteys kyllä tehoaa ainakin minuun paremmin ja sulattaa samalla sydämet.

Kiltit taiteilijat.

Satu-tikka ja bongari.
Tässä vielä valmis juliste!


Näytelmässä on nähtävissä myös minun tekemäni videopätkät. Odotan innolla lopputulosta! Menkää katsomaan Norsunluunokkainen tikka! Siitä tulee hieno, Ellu eli vastavoimakas osaa ja kykenee!

2 kommenttia: